Littéralement, Pickledgreen signifie Vert Mariné.
Au menu, une alimentation saine (bio) et locale, un système de recyclage des déchets en compost, une utilisation de matériel à faible consommation d’énergie (empreinte carbone).
On dirait le début d’une blague potache (comme il l’affirme ici), je suis prêt à parier que nous assistons à la naissance d’une success story.
Vous y trouverez dans un style épuré les informations qui font la force de ce concept de restauration. C’est simple et précis bref efficace. Par exemple, la transparence s’exprime en dévoilant les fournisseurs du restaurant qui ont pignon sur rue et sont dotés d’une forte notoriété en local comme au national. (
cliquez ici).Le côté écologique est mis en exergue par un speech discret.
extrait:
We are very conscious of our surroundings, and the impact we have on them. Therefore, we take every measure to tread lightly as we go. By reducing our energy consumption, we are not only reducing our carbon footprint but also reducing our energy bills. By working closely with our team and listening to they have to say, we are not only creating a great environment but inspiring loyalty for the future. By using seasonal produce, we are not only reducing food miles but creating dishes that grow together and go together.
Everyone that is a part of pickledgreen, from the suppliers to the customers to the staff is very important to us and we wouldn’t be able to achieve our goals without them. Therefore, we try to look after everybody and be as flexible and approachable as possible at all times.
If you would like to find out more about the processes that pickledgreen puts in place on a daily basis, why not download our Sustainability Commitment Statement
Ah, j’oubliais, le restaurant est à Edimbourg en Ecosse mais l’expansion ne va pas tarder puisque 5 restaurants devraient être ouverts d’ici à 2014 en Ecosse et en Angleterre.